Bu Blogda Ara

15 Ekim 2012 Pazartesi

SEÇ BAKLAVALARI

Gaziantep merkezli Seç Baklavaları'nın İstanbul da üç şubesi bulunuyor.Birisi Fatihde birisi otogar civarında birisi de benim sık sık gittiğim küçük antep olarak bilinen antepli kebabçıların bolca olduğu Güngören-Köyiçi'nde.Baklavalar ve kahkeler Gaziantepten günlük geliyormuş.Baklava ve çeşitlerinin tadı muazzam.Neden muazzam çünkü hamuru ısırdığınız zaman o kıtırdama sesini duyuyorsunuz.Yani hamuru taze.Tatlı şerbet içinde yüzmüyor.Baklavayı veya fıstık ezmeyi yerken bolca taze fıstık tadı alıyorsunuz.İstanbul da böyle baklavayı bulmanız çok çok zor.Bir çok yerde şerbet içinde yüzen,bayat,yarı bezelye yarı fıstık muhteva eden baklavalar satılıyor.Ondan sonra da baklavayı yunanlar nasıl sahiplenir diye tartışıyoruz.Sahiplenir senden daha iyi yapıyorsa sahiplenir.Yemek kültürü bir ülkenin namusudur sahip çıkmak gerekir.Ticaret kaygısı güderek insanlara şerbet yedirenlere izin vermemek gerekir.


 Havuç dilim,fıstıklı baklava,şöbiyet,fıstıklı ezme mükemmel.İstanbul için konuşacaksak Karaköy Güllüoğlu'yla yarışır.Sipariş verirken tatlıları biraz ısıtıp getirmelerini söylemeyi unutmayın.

Resme tıklarsanız fiyat listesini göreceksiniz.

Afiyet Olsun...

1 yorum:

  1. paylaşımınız için teşekkürler sec baklavalarından arkadaşım da kendi sitesinde sizin gibi bahsetmişti. Güngörendeki yerine bende kısa zamanda gideceğim

    http://yeickesfet.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil