Bu Blogda Ara

20 Eylül 2011 Salı

ŞANLIURFA


Şanlıurfada herkes ciger yiyi.Ben de öğlen çarşının girişinde adını unuttuğum bir mekanda ciğer akşam da İkiler isimli mekanda yüreğin,böbreğin tadına baktım.İstanbul'da en çok tüketilen kebap çeşitlerinden biri olan ''urfa''yı tüm Güneydoğu Anadoluda olduğu gibi burda da kimse yemiyor.Hatta çoğu yerde satılmıyor da.Emin olun iyi bir kuzu ciğerin,yüreğin yanında adana kebabın,urfa kebabın zaten esamesi okunmaz.


İkiler kebaba akşamları gitmenizi tavsiye ederim hoş sohbet açısından Şanlıurfalılar,lezzet açısından mekan muazzam.



ŞANLIURFA için son bir sözümde merkeze yaklaşık 20 km mesafesinde ki GÖBEKLİTEPE için olacak.Burası insanlık tarihi adına şimdiye kadar bildiğimiz tüm bilgilerimizi tekrar gözden geçirmemize sebep olan yeryüzünün ilk tapınağı.1995 yılında kazılara başlandı ve yavaş yavaş anıtlar gün yüzüne çıkmakta.
İnsanlığın avcı-toplayıcı döneminde yerleşim ve tarım kavramlarından çok uzak olduğu 12.000 yıl öncesinde bu yapıların nasıl tasarlandığı sorusu henüz cevabını bulamamış. Göbeklitepe bu sorulara cevap verirse insanlık tarihi yeniden yazılacak.Urfaya gittiğinizde burayı da görmeden gelmeyin derim.





Japonlar Göbeklitepeyi çoktan keşfetmiş.Göbeklitepeye gittiğimizde oyuncu kadrosunu yerli halktan oluşturdukları bir belgesel-film çekiyorlardı.Ben,Mehmet ve Çağrı da m.ö.12.000 yıllarında yaşamış insanlarla hatıra fotoğrafı çektirmezsek olmazdı .Hiroşi,Takaşi ve Makata bu resim karesi teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder